Knæskader

Vi hjælper blandt andet med behandling af meniskskader, artrose, forstuvning af knæ, korsbåndsskader og udspecifikke knæsmerter.​

Meniskskader

Hvad er en meniskskade?​

I knæet sidder 2 menisk, hvis funktion er at fordele vægten inde i knæet, så brusken ikke bliver slidt lige så hurtigt. En skade på menisken skal behandles med træning, da risikoen for tidligt at få artrose (slidgigt) er større. Ved smerter i knæet bør du bestille tid til en fysioterapeut, så du kan bliver undersøgt grundigt. Det er vigtigt at finde ud af hvilket struktur i knæet det giver smerterne, og efterfølgende gennemgå den rigtige behandling, for at bevare knæenes funktion resten af livet.

Hvis du har en større skade på menisken, er en kikkertoperation nogle gange nødvendigt, hvor den beskadigede væv fjernes eller syes sammen. I langt de fleste tilfælde er konservativ behandling i form af genoptræning det rigtige valg. Årsagen til at genoptræning uden operation er vigtigt er, at selvom menisken heler af sig selv efter uger til måneder uden kraftig belastning, så vil den efterfølgende være meget udsat for at skaden kommer igen. Dette skyldes at bristningen i menisken vil gøre den mere sårbar over for vrid og høj eller længerevarende belastning.

Forstuvning af knæ​

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Hvad er en forstuvning af et knæ?

Forstuvning af et knæ er ikke et term vi bruger til daglig. De fleste har hørt om at forstuve en ankel eller en finger, men et forstuvet knæ kan i manges øre lyde forkert. Dette er dog bare betegnelsen for en mindre skade på en af sideledbåndene i knæet.​ Dette kan ske ved et vrid i knæet, eller ved gentagne uvante belastninger. I videoen her fortæller vi lidt om hvad det vil sige at have en forstuvning af sit knæ, og hvad en primære behandling er.

Forstuvning i knæ eller ankel skal behandles med genoptræning, der vil bestå af at skabe styrke og stabilitet omkring regionen. Over 1-6 uger vil ledbåndene hele af sig selv, og smerterne vil fortage sig, og man kan langsomt vende tilbage til sportslige aktiviteter. Hvis man ikke får sit knæ eller ankel genoptrænet efter en forstuvning, så øges risikoen for at skaden kommer igen, så snart man genoptager de aktiviteter der gav skaden i første omgang. Hvis dette gentages flere gange, så er der risiko for at få en kronisk skade i ledbåndene, som vil blive svage, og knæet eller anklen vil føles ustabil, og risikoen for artrose (primært i knæet) øges.

Artrose i knæ​

Knæartrose er noget vi ser rigtig meget på klinikken. Artrose er den nyere betegnelse for slidgigt, og et begreb vi skal begynde at bruge meget mere, så ordet slidgigt forsvinder ud af vores ordforråd. ​Knæartrose opstår nemlig ikke fordi vi slider for meget for knæet og er for aktive. Tværtimod så opstår tilstanden når vi er for lidt aktive i vores liv, og har for mange stillesiddende timer. Dog så var der engang hvor man ved meniskskader fjernede menisken, i stedet for at erstatte den, hvilket er en risikofaktor for at få artrose senere i livet. Faktisk er alle former for knæoperationer risikofaktorer for at få knæartrose senere i livet.

Den primære og mest optimale behandling for knæartrose er styrketræning. Styrketræningen kan laves på hold, eller individuel. Styrketræningen bør aldrig stoppe helt, da det er en fordel at holde sig aktiv resten af livet på et artroseramt knæ.

Hos JL Sportsklinik har vi et hold til træning af knæ- og hofteartrose, som du kan læse mere om her. Vi tilbyder også mulighed for individuel behandling gennem fysioterapi, hvor vi vil give dig de redskaber der skal til for at du kan træne alene derhjemme. Det skal dog siges at vi ser de bedste resultater ved at træne på vores hold i stedet for alene derhjemme.

Vi kombinere styrketræningen med laserbehandling, for at skabe de bedste resultater. Du kan læse mere omkring vores laserbehandling her.

Book en tid online til din behandling

Du kan nemt og hurtigt booke en tid til din behandling online.

Har du brug for en akut tid, bør du altid ringe til os.

​5/5 stjerne på Facebook og Google

Hvad siger vores kunder?

"​Rol​ig og trygge omgivelser. kompetent personale. kan kun anbefales!."

Mette Møllerskov

"​Tak til Jannik for en dybdegående behandling, samt vejledning til fremadrettet øvelser. Kan varmt anbefales."

Lars Caritas Hansen

"Kan varmt anbefale har haft ondt i nakke og skulder og idagen efter har jeg det rigtig godt er bestemt ikke sidste gang."

Lillian Petersen

"​At få en gang sportsmassage efter et par hårde løbedage var virkelig lækkert og medvirkende til hurtig restitution."

Joan Bennedsen Jørgensen

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Jl Sportsklinik // Fysioterapi & Massage I/S

Borgmester Blomgrensplads 2, 6430 Nordborg

Klik her for rutevejledning

​Filial-klinik på Gidion IT  Grundtvigsallé 176, 6400 Sønderborg

CVR: 42880817

Telefontider

Mandag-fredag: 08.00-10.00