Lændesmerter

Vi har stor interesse for og erfaring med undersøgelse og behandling af lændesmerter. Vi ser dagligt klienter med både akutte og kroniske lændesmerter. Herunder kan du læse mere om vores tilgang til begge typer af lændesmerter.

Akutte Lændesmerter

De fleste mennesker prøver på et tidspunkt i sit liv at få akutte lændesmerter. Vi bruger betegnelser og beskrivelser som 'hold i lænden', 'hekseskud', 'der sidder noget i klemme', 'noget er låst​' med flere. Men hvad sker der egentlig når man får akutte smerter i lænden? Hvorfor sker det? Hvad er den rigtige behandling?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at de akutte smerter ikke er mere alvorlige end et hold i lænden. Er der tale om kraftige nervepåvirkninger, hvor det stråler ned i benene, er det vigtigt at søge hjælp. I langt de fleste tilfælde af akutte lændesmerter, er der dog tale om et såkaldt hold i lænden. Der er stadig ikke 100% enighed om hvad der sker ved denne tilstand, men det skal tænkes som en række af tilstande, der stables oven på hinanden. De fleste hold i lænden kommer efter et løft eller vrid i ryggen, og mærkes lige med det samme. Dette kan skyldes at et eller flere led i lænden har været 'låst' og haft nedsat mobilitet, og i det der så laves en bevægelse der overanstrenger lænden, så kommer der nogle forstrækninger af nogle ledbånd der sidder mellem de her låste led. Kort tid efter begynder musklerne over lænden at spænde op, for at beskytte og passe på ryggen. Det er formentlig de her spændinger i musklerne, der giver os den største smerte, mens de låste led skaber stivheden.

Den bedste behandling til et akut hold i lænden er bevægelse. Det skaber øget blodcirkulation rundt i kroppen, og kan man lave nogle specifikke bevægelighedsøvelser til lænden, vil det være optimalt for øget blodcirkulation til det skadede område. Der kan også tilføjes manuelle behandlinger i form af mobilisering/manipulation af de låste facetled, samt bløddelsbehandling, cupping eller neuromuskulær el stimulering til de spændte muskler. Dette kan være med til at man hurtigere kan komme i gang med at bevæge sig igen, og dermed fremskynde helingsprocessen.

Kroniske Lændesmerter

Vi behandler kroniske smerter i lænden, med samme tilgang som vi generelt behandler kroniske smerter. Betegnelsen 'kronisk' dækker i teorien over at smerterne har stået på i mere end 12 uger​, men i praksis tænkes det mere som smerter der ikke forsvinder, selv efter at den pågældende skade bør være helet. Når vi snakker om kroniske smerter, så tænker vi det som en problematik, hvor vores hjerne mistolker de signaler der kommer fra bestemte områder i kroppen, og derfor opfatter det som smertesignaler, fordi området over en længere periode har været smertepræget.

Den primære behandling af kroniske smerter bør altid være 'smertevidenskabelig' behandling. Behandling der tager udgangspunkt i en biopsykosocial tankegang, hvor du selv er en aktiv del af behandlingen. I sin enkelhed handler det om at finde de faktorer i ens liv, der påvirker ens kroniske smerter negativt, og er medvirkende til at vedligeholde en negativ spiral i forhold til de kroniske smerter.

Sekundær behandling vil bestå af at skabe de bedste forudsætninger, for at du kan komme igennem med fysisk aktivitet, på trods af dine smerter. Her skal vi finde ud af hvilken type fysisk aktivitet der fungerer bedst for dig, afhængigt af dit funktionsniveau, motivation og interesser. Her bruger vi også passive manuelle behandling, som kan være med til at sænke aktiviteten i dit nervesystem, og dermed fjerne toppen af dine smerter, så det bliver nemmere at være fysisk aktiv.

Du kan læse mere omkring vores tilgang til kroniske smerter her.

Book en tid online til din behandling

Du kan nemt og hurtigt booke en tid til din behandling online.

Har du brug for en akut tid, bør du altid ringe til os.

​5/5 stjerne på Facebook og Google

Hvad siger vores kunder?

"​Rol​ig og trygge omgivelser. kompetent personale. kan kun anbefales!."

Mette Møllerskov

"​Tak til Jannik for en dybdegående behandling, samt vejledning til fremadrettet øvelser. Kan varmt anbefales."

Lars Caritas Hansen

"Kan varmt anbefale har haft ondt i nakke og skulder og idagen efter har jeg det rigtig godt er bestemt ikke sidste gang."

Lillian Petersen

"​At få en gang sportsmassage efter et par hårde løbedage var virkelig lækkert og medvirkende til hurtig restitution."

Joan Bennedsen Jørgensen

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Jl Sportsklinik // Fysioterapi & Massage I/S

Borgmester Blomgrensplads 2, 6430 Nordborg

Klik her for rutevejledning

​Filial-klinik på Gidion IT  Grundtvigsallé 176, 6400 Sønderborg

CVR: 42880817

Telefontider

Mandag-fredag: 08.00-10.00