Cupping​

Hvad er cupping?

​Cupping hører under kategorien vakuumterapi, og er en gammel metode til at lindre bindevævet, og muskelspændinger. I behandlingen påføres sugekopper på bestemte steder på kroppen, ved at der dannes et vakuum, hvor hud og bindevæv suges op i sugekoppen. Efter behandlingen vil der være mærker der hvor sugekopperne har siddet, som alt efter ens pigment kan være røde, blå, lilla eller gule. Mærkerne er ikke særlig pæne, og forsvinder igen efter 3-10 dage, afhængig af hvor stort vakuumet har været, og hvor længe sugekopperne har siddet på.

Gør cupping ondt?

Der er ikke deciderede smerter forbundet med cupping. Man kan mærke at det niver lidt i huden når sugekoppen sættes på, men det gør ikke ondt. Mens sugekopperne sidder på, vil den nivende fornemmelse blive mindre, og til sidst lægger man ikke rigtig mærke til at man har dem på. Når sugekopperne tages af igen, giver det en fornemmelse af frihed i det område hvor de har siddet, og det kan give kuldegysninger i området, fordi huden igen kan strækkes.

Hvilke slags cuppingbehandlinger findes der?

​Der findes mange forskellige typer af cuppingbehandling, som alle har forskelligt formål. Den type cuppingbehandling vi bruger mest er stationær cupping, hvor sugekopperne sættes fast bestemte steder, hvor der er mest bløddelsvæv under sugekoppen. Når alle sugekopperne er sat på sidder de i ca. 10 min., hvorefter de tages af igen. Da stationær cupping er en meget passiv behandling, vil vi lave en anden behandling på dig imens. Det kan være vi sætter sugekopperne på i din lænd, og så laver vi massagebehandling af nakken imens, og så evt. bytter rundt bagefter. Dette gør vi for at give dig den mest effektive behandling, på den tid du er hos os.

En anden form for cuppingbehandling er gliding cupping, der udføres med silikone sugekopper. Her glides sugekopperne rundt på kroppen, mens der er skabt et vakuum. Behandlingen kan dermed laves over et større område, og er dermed bedre til at behandle myofascielle problemer, da man her kan adskille muskler, fascie og hud fra hinanden. Det er også et bedre valg til behandling af arvæv.

En mere moderne form for cuppingbehandling er elektrisk cupping. Her bruges et større apparat, der kan frigive infrarød lys, samt vibrationer i det område den er sat på. Her vil der bruges maksimalt to sugekopper samtidig, for at kroppen ikke bliver overstimuleret.

Andre former for cupping er musclecupping, hvor der bruges sugekopper på størrelse med hele musklen, ansigtscupping til at arbejde med rynker, appelsinhud osv., ildcupping, hvor vakuumet skabes med varmen fra ild, hvilket ikke bruges så meget i moderne behandling.

Kan man få cuppingbehandling hos Jer?

Det korte svar er JA! Vi tilbyder cuppingbehandling i kombination​ med anden behandling. Det vil sige at du ikke kan bestille udelukke cuppingbehandling, da sugekopperne kun sidder på i maks. 10-15 min. Men vi vil gerne gøre din behandling så effektiv som mulig. Så hvis du ønsker cuppingbehandling hos os, så vil vi anbefale at du går ind på vores bookingside, og bestiller en tid til 30 eller 60 min. sportsmassage. Når du så kommer til din behandling, så fortæller du os at du gerne vil have cupping som en del af behandlingen, og så bruger vi noget af tiden på cupping.

Vi bruger også cupping som en del af vores passive behandling ved fysioterapi. Så hvis du kommer til fysioterapi hos os, og vi vurderer at du vil have gavn af cuppingbehandling, så vil vi spørge om vi har din tilladelse til at bruge cuppingbehandling, som en del af din fysioterapibehandling.

Book en tid online til din behandling

Du kan nemt og hurtigt booke en tid til din behandling online.

Har du brug for en akuttid, bør du altid ringe til os.

Den første konsultation starter med en række afdækkende,

biomekaniske undersøger efterfulgt af den rette behandling.

​5/5 stjerne på Facebook og Google

Hvad siger vores kunder?

"​Rol​ig og trygge omgivelser. kompetent personale. kan kun anbefales!."

Mette Møllerskov

"​Tak til Jannik for en dybdegående behandling, samt vejledning til fremadrettet øvelser. Kan varmt anbefales."

Lars Caritas Hansen

"Kan varmt anbefale har haft ondt i nakke og skulder og idagen efter har jeg det rigtig godt er bestemt ikke sidste gang."

Lillian Petersen

"​At få en gang sportsmassage efter et par hårde løbedage var virkelig lækkert og medvirkende til hurtig restitution."

Joan Bennedsen Jørgensen

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Jl Sportsklinik // Fysioterapi & Massage I/S

Borgmester Blomgrensplads 2, 6430 Nordborg

Klik her for rutevejledning

​Filial-klinik på Gidion IT  Grundtvigsallé 176, 6400 Sønderborg

CVR: 42880817

Kontaktoplysninger

Telefon Louis: 93 92 55 98

Telefon Jannik: 60 72 18 97

E-mail: kontakt@jl-klinik.dk

Læs Cookiedeklaration her

Telefontider

Mandag-fredag: 08.00-10.00

Lørdag & søndag - Prøv at ring. 

Vi ringer tilbage hurtigst muligt, 

hvis vi ikke tager den, når du ringer.