Vejrtrækning

Hos JL Sportsklinik har vi stor erfaring med at bruge vejrtrækning i behandlingen. Vi bruger det både som en del af vores fysioterapi, som smertelindrende behandling, samt i forbindelse med træning og bevægelse. Vi bruger også breathwork som en selvstændig behandlingsform gennem holdtræning og individuel vejledning.

Vejrtrækning

Er du interesseret i at være med på vores vejrtræknings hold, så udfyld “Kontakt os” formularen til højre, og send os en besked. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Du kan også ringe til os på 71 92 92 30.

SE KALENDEREN FOR MAJ 2024 HER

Med vejrtrækningen kan man kontrollere den tilstand, som ens nervesystem er i. De fleste mennesker i den moderne vestlige verden, trækker vejret for meget. Konsekvensen er at man udånder for stor en mængde CO2. Dette er ikke godt, da et lavt CO2 indhold i blodbanerne gør, at ilt-molekylerne har svært ved at slippe deres binding til de røde blodlegemer, og dermed kommer der mindre ilt ud i kroppen. Dette gælder både de arbejdende muskler under fysisk aktivitet og bevægelse, men også til hjernen under stillesiddende kognitive opgaver.

Gennem vejrtrækning arbejder vi med at gøre dig opmærksom på din vejrtrækning, samt forklare dig teorien bag det at forbedre sin vejrtrækning. Vi guider dig og giver dig opgaver du skal lave derhjemme. Vi laver løbende tests på dig, for at sikre at der sker en forbedring i vejrtrækningen.

 

Hvordan foregår vejrtrækningsøvelser?

Den måde vi arbejder med vejrtrækning, har til formål at skabe en langsom og kontrolleret vejrtrækning. Vi træner derfor evnen til at kunne trække vejret langsomt og roligt, og dermed skabe en større ophobning af CO2 i blodet. Dette er helt ufarligt, men kan føles ubehageligt, da en ophobning af CO2 i blodet sender signal til hjernen om, at vi har brug for at trække vejret.

Vi kombinerer vejrtrækningsbehandling med mindfulness/meditation, da vores vejrtrækning er afgørende for at kunne komme i en meditativ tilstand. Samtidig betyder det meget for vores nervesystem og dermed vejrtrækning, at vi har ro og orden i hovedet.

 

Hvad er en god vejrtrækning?

En god vejrtrækning er let, langsom og funktionel/dyb. Det vil sige at indånding og udånding foregår langsomt og kontrolleret, med en lav volumen (mængde af luft pr. respiration), samtidig med at man har en lav respirationsfrekvens (Antal vejrtrækninger pr. minut). Sidst men ikke mindst skal den være funktionel, hvilket vil sige at man næsten ikke kan se på dig at du trækker vejret. Brystet står stille, og alt respiration foregår gennem maven, ved at aktivere mellemgulvets åndedrætsmuskel, Diaphragma.

 

Breathwork på hold

Holdtider:

Vi har 4 holdtidspunkter:

  • Tirsdage kl. 10:00-11:00
  • Onsdage kl. 18:30-19:30
  • Fredage kl. 09:00-10:00
  • Søndage kl. 10:15-11:15

 

Hvordan det foregår:

Hver måned sender vi dig en mail, hvori der er en specifik beskrivelse af, hvad vi skal lave under hver session i den kommende måned. Du skriver så tilbage til os, hvilket hold du gerne vil være med på, i den kommende måned. På den måde kan du være med en anden dag, hvis du ved der er en dag du er forhindret i at deltage.

 

Pris:

Hvis man vil have mange sessioner på en måned, kan man vælge denne prismodel. Her skal alle sessioner bruges inden for den kommende måned.

01 session – 90 kr.
02 sessioner – 180 kr.
03 sessioner – 270 kr.
04 sessioner – 330 kr.
05 sessioner – 380 kr.
06 sessioner – 430 kr.
07 sessioner – 480 kr.
08 sessioner – 520 kr.
09 sessioner – 560 kr.
10 sessioner – 600 kr.

Er man interesseret i at sprede sessionerne ud, kan man købe mindst 10 klip, som gælder i 3 måneder:

10 sessioner – 800 kr.
15 sessioner – 1.200 kr.

 

Adresse: Borgmester Blomgrensplads 2, 6430 Nordborg.

Medbring gerne:

  • En flaske vand.
  • Hvis du har en træningsmåtte/yogamåtte.
  • Evt. et tæppe.

Kom meget gerne iklædt bevægeligt og afslappende tøj.

Læs mere omkring Breathwork

https://jlsportsklinik.dk/hvordan-kan-vagus-nerven-stimuleres-med-vejrtraekningsoevelser/

https://jlsportsklinik.dk/tredive-funktioner-vores-naese-har/

 

 

Kontakt os!

Har du spørgsmål til behandlingsformer eller i tvivl om hvad du skal vælge, så kontakt os, så guider vi dig, til det rette valg.

Priser og tilskud

Fandt du ikke prisen på din behandling?
Vi har samlet de fleste priser og information om tilskud på siden "priser og tilskud"
Gå til priser og tilskud
20230513 Klinik I Nordborg 247

Book en tid hos JL Sportsklinik