Breathwork

Hos JL Sportsklinik har vi stor erfaring med at bruge vejrtrækning i behandlingen. Vi bruger det både som en del af vores fysioterapi, som smertelindrende behandling, samt i forbindelse med træning og bevægelse. Vi bruger også breathwork som en selvstændig behandlingsform gennem holdtræning og individuel vejledning.

Breathwork

Breathwork betyder at man bruger sin vejrtrækning til at kontrollere den tilstand, som ens nervesystem er i. De fleste mennesker i den moderne vestlige verden, trækker vejret for meget. Konsekvensen er at man udånder for stor en mængde CO2. Dette er ikke godt, da et lavt CO2 indhold i blodbanerne gør, at ilt-molekylerne har svært ved at slippe deres binding til de røde blodlegemer, og dermed kommer der mindre ilt ud i kroppen. Dette gælder både de arbejdene muskler under fysisk aktivitet og bevægelse, men også til hjernen under stillesiddende kognitive opgaver.

Gennem breathwork arbejder vi med at gøre dig opmærksom på din vejrtrækning, samt forklare dig teorien bag det at forbedre sin vejrtrækning. Vi guider dig og giver dig opgaver du skal lave derhjemme. Vi laver løbende tests på dig, for at sikre at der sker en forbedring i vejrtrækningen.

 

Hvordan foregår Breathwork?

Den måde vi arbejder med breathwork, har til formål at skabe en langsom og kontrolleret vejrtrækning. Vi træner derfor evnen til at kunne trække vejret langsomt og roligt, og dermed skabe en større ophobning af CO2 i bloddet. Dette er helt ufarligt, men kan føles ubehageligt, da en ophobning af CO2 i bloddet sender signal til hjernen om, at vi har brug for at trække vejret.

Vi kombinerer breathwork behandling med mindfullness/meditation, da vores vejrtrækning er afgørende for at kunne komme i en meditativ tilstand. Samtidig betyder det meget for vores nervesystem og dermed vejrtrækning, at vi har ro og orden i hovedet.

 

Hvad er en god vejrtrækning?

En god vejrtrækning er let, langsom og funktionel/dyb. Det vil sige at indånding og udånding foregår langsomt og kontrolleret, med en lav volumen (mængde af luft pr. respiration), samtidig med at man har en lav respirationsfrekvens (Antal vejrtrækninger pr. minut). Sidst men ikke mindst skal den være funktion, hvilket vil sige at man næsten ikke kan se på dig at du trækker vejret. Brystet står stille, og alt respiration foregår gennem maven, ved at aktivere mellemgulvets åndedrætsmuskel, Diaphragma.

 

Hvordan kan i hjælpe mig med Breathwork?

Vi har et hold der træner hver fredag formiddag, med fokus på vejrtrækningsteknikker og mindfullness. På dette hold vil du også få en masse redskaber du kan bruge derhjemme, de dage du ikke kommer på holdet. Du kan også få personlig breathwork træning hos fysioterapeut Jannik Hansen, ved at booke tid på vores hjemmeside, eller kontakte os på mail eller telefon.

 

Læs mere omkring Breathwork

https://jlsportsklinik.dk/hvordan-kan-vagus-nerven-stimuleres-med-vejrtraekningsoevelser/

https://jlsportsklinik.dk/tredive-funktioner-vores-naese-har/

Breathwork & Mindfulness hold

Vi er begejstrede for at præsentere vores kommende hold, der er dedikeret til at udforske vejrtrækningsteknikker og mindfulness. Dette hold er skabt til dem, der ønsker at finde indre ro, opnå en bedre balance og styrke deres mentale velvære.

På vores hold vil du blive introduceret til forskellige vejrtrækningsteknikker, der er blevet praktiseret i årtusinder og har vist sig at have en dyb indvirkning på vores fysiske og mentale tilstand. Vores erfarne instruktører vil guide dig gennem forskellige åndedrætsøvelser, der hjælper dig med at forbedre din vejrtrækningsteknik, øge din bevidsthed om åndedrættet og skabe en følelse af dyb ro og afslapning.

Mindfulness er en praksis, der handler om at være til stede i øjeblikket og være opmærksom på ens tanker, følelser og kropslige fornemmelser uden at dømme dem. På vores hold vil vi udforske mindfulness gennem forskellige meditationsteknikker og bevidsthedsøvelser. Du vil lære at skabe en dybere forbindelse til dig selv, øge din opmærksomhed og skabe en indre ro og balance.

Vejrtrækningsteknikker og mindfulness går hånd i hånd, da vejrtrækningen er en kilde til øjeblikkelig tilstedeværelse og en nøgle til at skabe ro i sindet. Ved at fordybe dig i praksis af vejrtrækning og mindfulness vil du opdage en forbedret evne til at håndtere stress, reducere angst og opnå en større følelse af indre fred og harmoni. Du vil få større kontrol over din mentale og fysiske tilstand.

På vores hold vil du opleve en støttende og tryg atmosfære, hvor du kan udforske disse teknikker i dit eget tempo og i overensstemmelse med dine behov. Vi vil vejlede dig gennem hver øvelse og sikre, at du får mest muligt ud af teknikkerne.

Ud over de mentale fordele ved vejrtrækningsteknikker og mindfulness, kan du også opleve en forbedring af din fysiske sundhed. Korrekt vejrtrækning kan hjælpe med at reducere muskelspændinger, forbedre åndedrætsfunktionen og øge kroppens naturlige energiniveauer.

Vores kommende hold med fokus på vejrtrækningsteknikker og mindfulness er åbent for alle, uanset tidligere erfaring eller fysisk formåen. Vi ønsker at skabe et rum, hvor deltagerne kan finde indre balance, opnå mental velvære og lære værdifulde værktøjer til at håndtere stress og daglige udfordringer.

Vi ser frem til at byde dig velkommen på vores hold, hvor du kan begynde din rejse mod en mere rolig, afbalanceret og bevidst tilværelse.

Hvem er dette hold for?

Dette hold er til dig der har et ønske om at reducere tankemylder, få kontrol over dine tanker, samt finde en indre balance. Teknikkerne vil også skabe en forbedret vejrtrækning, der blandt andet vil give dig mere energi, forbedre din søvn, øge din appetitreguleringsevne og mindske din træthed.

Holdet er for alle ønsker større kontrol over deres underbevidsthed, og har brug for en mental pause, hvor tanker og bekymringer bliver skubbet til side. Du vil lære teknikker du kan bruge i din hverdag, når stress, bekymringer og tankemylder kommer i vejen for, at du kan være til stede i nuet.

Vigtig information

Dette hold er IKKE for dig:

 • Der er blevet opereret i hjertet inden for det seneste år.
 • Der er blevet opereret i andre organer, f.eks. lunger eller nyrer inden for de seneste 6 måneder.
 • Der er i gang med behandling for cancer.
 • Der er gravid.

Du må GERNE deltage på holdet selvom du har:

 • Pacemaker – Hvis det er over 1 år siden, den er sat ind.
 • KOL eller andre lungesygdomme.
 • Er færdigbehandlet i cancer forløb.
 • Forhøjet blodtryk.
 • Diverse nervesygdomme.

Praktisk information

Kom meget gerne iklædt bevægeligt og afslappende tøj.

Medbring gerne:

 • En flaske vand. 
 • Hvis du har en træningsmåtte/yogamåtte.
 • Evt. et tæppe.

Træningstider:

Formiddagshold – Fredage kl. 09.00 til 10.00 på Borgmester Blomgrensplads 2, 6430 Nordborg.

Eftermiddagshold – Fredage kl. 15.00 til 16.00 på Borgmester Blomgrensplads 2, 6430 Nordborg.

Forløb: Holdet forløber over 13 sessioner + 3 hjemmesessioner, fra 8. september 2023 til 22. december 2023 (Uge 36 til uge 51). I uge 40, 44 & 48 er der ikke nogen session, men I får udleveret noget i kan lave derhjemme disse 3 gange.

Pris: 1.200 kr. for hele forløbet, svarende til 90 kr./session. Beløbet kan afdrages over 3 måneder, med 400 kr./måned hvis dette ønskes.

Kontakt os!

Har du spørgsmål til behandlingsformer eller i tvivl om hvad du skal vælge, så kontakt os, så guider vi dig, til det rette valg.

Priser og tilskud

Fandt du ikke prisen på din behandling?
Vi har samlet de fleste priser og information om tilskud på siden "priser og tilskud"
Gå til priser og tilskud
20230513 Klinik i Nordborg-247

Book en tid hos JL Sportsklinik